Hari Keluarga IKRAM berlangsung ceria

Hampir 100 orang peserta yang hadir termaasuk ahli keluarga masing-masing  untuk meraikan program tahunan ini dengan pelbagai aktiviti yang memeriahkan suasana.

Pendaftaran yang bermula seawal jam 11.30 pagi itu menyambut kehadiran peserta dengan sesi fotografi ahli keluarga dan mereka turut diberikan hadiah sejurus sampai di meja pendaftaran.

Melibatkan seluruh peringkat usia termasuk kanak-kanak, antara aktiviti yang diadakan ialah pertandingan masuk air dalam botol, kutip gula-gula terbanyak, pancing botol dan boling buah kelapa.

   

Ucapan Presiden IKRAM dan antara JKP dan staf IKRAM yang hadir

Dalam majlis makan malam, kumpulan yang memenangi bagi setiap pertandingan telah menerima hadiah yang disampaikan oleh Haji Nahar Md Nor, Setiausaha Agung IKRAM. Beberapa anugerah lain turut diadakan seperti Keluarga Terawal, Individu Terawal, Keluarga Sporting dan Pasangan Romantik.

“Kita harap supaya Allah SWT akan sentiasa memelihara kita, diikat dengan ikatan ukhwah yang utuh dan dibina dengan asas-asas persaudaraan Islam serta keikhlasan”, kata Dr. Mohd Parid Sheikh Ahmad, Presiden IKRAM yang menyampaikan amanat dalam majlis tersebut.

Tambahnya lagi, kumpulan yang kuat sangat diperlukan dalam keadaan sekarang untuk menjadikan kita memimpin manusia dan mengangkat Islam di tahap yang terbaik.

Hari Keluarga ini merupakan program yang diadakan pada setiap tahun anjuran IKRAM dan Badan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) dengan objektif untuk merapatkan ukhuwah antara JKP IKRAM dan warga kerja IKRAM.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia