Free Market kongsi rezeki, dekati masyarakat

Bertemakan ‘Berkongsi rezeki Tanda Kesyukuran’, program inisiatif Wanita IKRAM Pontian dengan kerjasama Jiran Wanita Taman Sri Api-Api ini diadakan bagi mendekati kesusahan masyarakat dan menghulurkan bantuan kepada mereka.

Selain meringankan beban, ia bertujuan untuk membudayakan ahklak mulia semasa berinteraksi dan membantu menangani krisis pembaziran yang berlaku dalam masyarakat.

“Pengunjung boleh ambil apa sahaja yang mereka mahu mengikut keperluan, hanya perlu minta izin, senyum dan ucap terima kasih,” ujar pihak penganjur.

    

Sumbangan pakaian, buku-buku dan aktiviti kanak-kanak

Rata-rata para pengunjung amat bersyukur dan menghargai usaha pihak penganjur mengadakan pasar percuma serta berharap dapat program sebegini dapat diadakan lagi pada masa akan datang.

Sebelum program berlangsung, pelbagai sumbangan berupa makanan, pakaian, kasut, perkakas harian, alat tulis dan wang ringgit sumbangan orang ramai telah dikumpulkan oleh pihak penganjur.

Program yang bermula pada 8.00 pagi hingga 12.00 tengah hari ini dihadiri lebih 200 orang pengunjung, yang turut diserikan dengan acara-acara istimewa untuk kanak-kanak oleh aktivis IKRAM Junior.

Turut hadir memeriahkan program Yang Dipertua IKRAM Pontian, En. Amran Rahmat, Ketua Wanita IKRAM Pontian, Ustazah Mariah Ghazali dan Pengerusi Jiran Wanita Taman Sri Api-Api, Ustazah Hainorlina.

Info lanjut: FB IKRAM Pontian

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia