Dua saintis PERINTIS menang I’m A Scientist, Get Me Out Of Here!

Dr Norhasnida yang juga Setiausaha PERINTIS mengatasi empat finalis lain dalam kategori Bumi Zone dan menang dalam pengundian akhir antara beliau dan seorang lagi saintis PERINTIS, Dr Rafidah Bahari (CUCMS) di samping meraih hadiah bernilai RM5,000.

Dr Nor Azizah pula mengatasi empat finalis lain dalam kategori Zuhrah Zone dan menang dalam pengundian akhir antara beliau dan Dr Norhayati Ahmad (UTM) di samping meraih hadiah bernilai RM5,000.

Dalam rancangan realiti interaktif ini, pelajar sekolah dikehendaki bertanya dan berbual secara online dengan para saintis finalis dan memberikan undi untuk memilih saintis pilihan mereka dalam laman web rasmi pertandingan, http://bumi.ias.sciencebuzz.my/ dan http://zuhrah.ias.sciencebuzz.my/ bermula 7 April hingga 18 April 2014.

Program realiti ini diadaptasi daripada rancangan I’m a Scientist, Get me Out of Here dari United Kingdom (UK) bertujuan memupuk minat pelajar terhadap Sains.

Tahniah Dr Norhasnida, Dr Nor Azizah dan PERINTIS. Semoga menjadi inspirasi dan perintis kepada pelajar untuk menjadi saintis Muslim yang bermanfaat untuk masyarakat, insya-Allah.

Sumber:

1. http://bumi.ias.sciencebuzz.my/2014/04/18/congratulations-scientists/

2. http://zuhrah.ias.sciencebuzz.my/2014/04/18/congratulations-scientists/

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia