Dr Fauziah dibebaskan, tiba di KLIA malam ini

Sehubungan dengan itu, MyCARE dan Rose2Rose turut menjemput semua pihak yang ingin menyambut kepulangan beliau dan menyatakan solidariti bersama rakyat Palestin untuk hadir pada jam 8.30 malam ini di Balai Pelepasan Antarabangsa KLIA, Aras 5.

Suami beliau, Prof Dr Hj Mohd Alauddin Mohd Ali dilaporkan telah menyambut ketibaannya di Bangkok sebelum berlepas pulang ke Malaysia.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Kementerian Luar hari ini berkata, atas permintaan Dr Fauziah sendiri, aktivis berkenaan akan mengambil penerbangan terus dari Tel Aviv ke Bangkok sebelum pulang ke tanah air.

“Kementerian Luar mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan sokongan dan mengambil berat dalam kejadian berkenaan.”

Sebelumnya pada Khamis, dua aktivis misi dibebaskan iaitu wartawan Al Jazeera, Mina Harballou dari United Kingdom dan Hoda Rakhme dari Russia telah dihantar pulang ke negara masing-masing.

Dr Fauziah yang menjadi wakil tunggal Malaysia dan Asia dalam misi keamanan ke Gaza (WBG) menaiki kapal Zaytouna-Oliva bersama-sama 12 aktivis wanita lain telah ditawan tentera laut rejim zionis pada jam 9.58 malam waktu Malaysia, Rabu lalu.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia