Diplomasi dan kemanusiaan: IDFR puji usaha IKRAM, MyCARE

Dalam kunjungan hormat IKRAM dan MyCARE ke IDFR iaitu sebuah agensi latihan di bawah Kementerian Luar Negeri di Wisma Putra pada Khamis 21 April lalu, beliau turut menawarkan kepada IKRAM dan MyCARE untuk menjadi penceramah jemputan bagi berkongsi pengalaman dengan para diplomat negara dan asing yang menjalani latihan di situ. 

  

Hj Kamarul Zaman bersama Khalid dan cenderamata kepada Datuk Ketua Pengarah IDFR

Delegasi IKRAM diwakili Pengerusi Jawatankuasa Perhubungan Antarabangsa (JKPA) Hj Kamarul Zaman Shaharul Anwar dan Eksekutif JKPA Noorsyazly Rameli sementara MyCARE diwakili Eksekutif Penyelidikan, Khalid Jimat dalam kunjungan tersebut.

Kunjungan tersebut bertujuan untuk bertukar-tukar pandangan, membina hubungan akrab selain meneroka ruang-ruang kerjasama antara IKRAM, MyCARE dan IDFR pada masa akan datang.

Turut dikongsikan usaha-usaha IKRAM dan MyCARE dalam membina hubungan diplomasi dengan perwakilan-perwakilan asing di sini dan perwakilan Malaysia di luar negara serta bantuan-bantuan kemanusiaan yang telah disampaikan melalui Aqsa Syarif sebelum ini hinggalah wujudnya MyCARE hari ini.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia