Belia IKRAM, ABIM NS kuatkan kerjasama

 “Perlawanan persahabatan ini diadakan bertujuan mempertautkan ukhuwah di kalangan ahli IKRAM Negeri Sembilan dan ABIM Negeri Sembilan terutamanya di peringkat belia,” ujar Pengerusi JK Belia dan Remaja IKRAM Seremban Abu Hanifah Mohd Kamal

Perlawanan tersebut telah berlangsung di Padang Sekolah Rendah Islam (SRI) Seremban selama 60 minit (30 minit bagi separuh masa) berdasarkan format 9 Sebelah.

“IKRAM dan ABIM diharap dapat menjadi peneraju dalam amal belia di Negeri Sembilan ini.”

  

Dalam ucapan wakil kedua-dua pasukan tersebut, Presiden ABIM Mohamad Raimi dan Pengerusi JK Belia dan Remaja IKRAM Seremban Abu Hanifah menyatakan harapan agar program di antara kedua-dua belah pihak dapat diteruskan dan dapat menguatkan kerjasama dakwah di Negeri Sembilan ini khususnya.

“Hanya keharmonian dan kerjasama yang positif saja yang mampu memberikan impak yang baik pada masyarakat dan negara,” jelas Abu Hanifah.

Program ini berakhir dengan sarapan pagi dan borak-borak santai antara pemain dan penyokong kedua-dua belah pasukan yang hadir.

Naib Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM) dan Tokoh Belia Negara dan ASEAN 2014 saudara Jufitri Joha, turut bersama hadir menyaksikan perlawanan ini.

Foto: http://bit.ly/2dWTlaa

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia