Beli buku Mufti WP sambil menderma untuk rakyat Syria

Setiap pembelian buku berjudul ‘Travelog Kembara Bumi Syria’ dan ‘Krisis Syria & Mauqif Ulama’, sebanyak RM3 dan RM5 akan disumbangkan melalui i4Syria-MyCARE untuk membantu rakyat Syria. 

Datuk Dr Zulkifli yang turut hadir pada pelancaran kempen tersebut dan majlis menandatangani MoU itu turut memuji usaha yang dilakukan oleh NGO Islam di Malaysia dalam membantu mereka yang memerlukan dan jelas beliau lagi, usaha yang dilakukan secara bersama dan bersepadu lebih baik daripada usaha bersendirian.

“Islam menganjurkan kita untuk membantu mereka yang memerlukan dan seperti dalam hadis juga disebutkan bahawa Allah sentiasa bersedia menolong hambanya selagi mana dia suka membantu saudaranya,” ujar beliau yang turut menjadi panelis forum ‘Syria Dalam Tangisan’ di KL & Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH).

Buku-buku Datuk Mufti boleh diperolehi daripada Pustaka Cahaya Kasturi yang menerbitkan karya-karya beliau sehingga kini berjumlah 70 judul berkaitan akidah, fiqh, pengajian al-Quran, isu semasa dan lain-lain.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia