Al-Azhar, Al-Islah ungguli anugerah pendidikan swasta Kedah

Pusat Pendidikan Al-Azhar, Jitra mewakili Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah Al-Azhar meraih 14 anugerah sementara Pusat Pendidikan Al-Islah, Sungai Petani mewakili Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah Al-Islah pula meraih lima anugerah dalam majlis yang julung-julung kali diadakan di AiU Convocation Hall, Kompleks Al-Bukhary di sini.

Sementara itu, jemaah hakim dengan sebulat suara telah menobatkan Mudir Pusat Pendidikan Al-Azhar, Ustaz Hj. Sayuti Ramli sebagai Tokoh Kepimpinan Institusi Pendidikan Swasta 2016 yang mengambil kira usaha dan jasa beliau selama 28 tahun mengasas dan membangunkan Pusat Pendidikan Al-Azhar.

Ustaz Sayuti menerima anugerah Tokoh Kepimpinan Institusi Pendidikan Swasta

Antara anugerah yang telah dirangkul Sekolah Rendah Al-Azhar adalah Pelajar Cemerlang UPSR 2016 (Nur Insyirah Ismail), Pelajar Terbaik Kokurikulum Sekolah Rendah 2016 Putera (Muhammad Rafiq Mat Rani), Pelajar Terbaik Sukan Sekolah Rendah 2016 Putera (Muhammad Amalfi Aufa Asmadi Affendi) dan Anugerah Lima Bintang Standard Kualiti Institut Pendidikan Swasta 2015.

Sekolah Menengah Al-Azhar pula telah berjaya menggungguli sembilan kategori iaitu Pelajar Cemerlang SPM 2016 (Mawar Faisol), Pelajar Terbaik Kokurikulum Menengah 2016 Putera (Muhammad Akhtar Iskandar Mohamad Noor) dan Guru Cemerlang Akademik 2016 Sekolah Menengah (Puan Nurul Sakinah Azmi).

Sekolah ini turut meraih anugerah dalam kategori Guru Cemerlang Sukan 2016 Sekolah Menengah (Encik Suryadi Marzuki), Guru Cemerlang Kokurikulum 2016 Sekolah Menengah (Cik Syairah Hassim), Sekolah Prestasi Terbaik SPM 2016 & Anugerah Lima Bintang Standart Kualiti Institut Pendidikan Swasta 2015.

Dalam pada itu, Sekolah Rendah Al-Islah berjaya merangkul anugerah Pelajar Cemerlang UPSR 2016 (Sarah Rusydina Rushedey) dan Anugerah Lima Bintang Standard Kualiti Institut Pendidikan Swasta 2015.

Sekolah Menengah Al-Islah pula menerima anugerah Sekolah Prestasi Terbaik Sukan 2016 (Menengah), Pelajar Cemerlang SPM 2016 (Mohamad Mu’az Mohamad) dan Anugerah Lima Bintang Standart Kualiti Institut Pendidikan Swasta 2015.

Majlis perasmian dan penyampaian anugerah telah disempurnakan oleh Encik Ahmad Lutfi Zubir, Timbalan Pengarah Bahagian Pendidikan Swasta, Kementerian Pelajaran Malaysia.

Majlis anugerah anjuran Sektor Pendidikan Swasta dan Pendidikan Khas Jabatan Pendidikan Kedah bertujuan mengiktiraf pencapaian serta prestasi sekolah-sekolah swasta dan antarabangsa di negeri Kedah dalam akademik, kokurikulum dan sukan.

Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah Al-Azhar serta Sekolah Rendah Al-Islah dan Sekolah Menengah Al-Islah merupakan sekolah-sekolah yang bernaung di bawah IKRAM MUSLEH. Terdapat lebih daripada 40 sekolah yang bernaung di bawah IKRAM MUSLEH yang dibangunkan oleh Pertubuhan IKRAM Malaysia.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia