wrapper

Berita Terkini

الجمعة 25 ذو الحجّة 1441   |   Saturday 15 August 2020
Perutusan Sempena Hari Guru (Murabbi) Rangkaian SRI SMI Al-Amin Sarawak
  Perutusan Sempena Hari Guru (Murabbi) Rangkaian SRI SMI Al-Amin Sarawak ”Guru Pembina Negara Rahmah” Segala puji dan syukur kepada Allah SWT, selawat dan salam kepada Nabi Muhammad SAW. Alhamdulillah,
Pelancaran Kempen Semarak Ramadhan 1441H IKRAM Sarawak
Bersempena dengan kedatangan bulan Ramadhan tahun 2020 kali ini, IKRAM Sarawak telah melancarkan Kempen Semarak Ramadhan 1441H IKRAM Sarawak bagi menyemarakkan sambutan bulan mulia ini. Memandangkan keadaan Perintah
Kata Kaunselor: Hikmah di sebalik wabak Covid-19
  Kata Kaunselor: Hikmah di sebalik wabak Covid19   Seluruh dunia termasuk Malaysia dikejutkan dengan kehadiran Covid-19. Sebelum ini, kita hanya mendengar di media wabak ini melanda di China. Macam
Perutusan YDPN IKRAM Sarawak sesi 2020-2022
    IKRAM Sarawak, Bersedia Berkhidmat Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,   Setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah SWT yang telah mengurniakan rahmat dan nikmatNYA ke atas setiap diri
Sunday, 05 April 2020 12:57

Perutusan YDPN IKRAM Sarawak sesi 2020-2022

Rate this item
(0 votes)
 
PERUTUSAN YDPN 2020 V4.jpg
 
IKRAM Sarawak, Bersedia Berkhidmat
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
 
Setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah SWT yang telah mengurniakan rahmat dan nikmatNYA ke atas setiap diri kita. Kesyukuran juga dipanjatkan kepada Allah SWT atas pemilihan kepemimpinan baharu Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Negeri Sarawak bagi sesi 2020-2022 semasa Majlis Perwakilan Negeri (MPN) yang lepas.
 
Sekilas pengenalan IKRAM Sarawak merupakan sebuah NGO Islam yang berfokuskan kepada aspek Dakwah, Tarbiah dan Kebajikan dalam masyarakat majmuk. IKRAM Sarawak mempunyai beberapa cawangan organisasi iaitu IKRAM Kuching, IKRAM Kota Samarahan, IKRAM Sibu, IKRAM Bintulu dan IKRAM Miri. Malahan IKRAM Sarawak turut mempunyai ahli di Brunei dan juga Indonesia. 
 
 
Sebagai Muslim, kami percaya bahawa prinsip dan nilai-nilai Islam merupakan unsur yang penting dalam pembangunan negara, dan jika dijelaskan dengan betul, ia bahkan dapat diterima dalam masyarakat yang berbilang budaya dan agama seperti di negeri dan negara kita.
 
IKRAM Sarawak beriltizam untuk terus komited dalam aspek perkongsian dan muafakat yang kukuh antara pelbagai pemegang taruh, tanpa mengira kaum atau agama. Kami bersedia berkhidmat untuk negeri dan negara dengan memberikan sumbangan terbaik dengan kadar kemampuan kami.
 
Dalam kesempatan ini, saya menyeru semua ahli IKRAM Sarawak terus siap sedia untuk bersama-sama melakukan perubahan dengan memperbaiki diri seterusnya meningkatkan amal soleh serta menyumbang khidmat dan menyebarkan kebaikan kepada keluarga, ummah, masyarakat dan negara.
Marilah berazam untuk membangunkan negara ke arah yang lebih baik, rahmah, makmur dan dibebaskan dari wabak yang melanda ini serta mendapat keampunan Allah SWT sebagaimana yang disebut dalam al-Quran sebagai "baldatun tayyibatun warabbun ghafuur".
 
 
Marilah kita bersama-sama terus berusaha untuk meningkatkan ketaqwaan kepada Allah SWT, memohon keampunan dan melipatgandakan usaha dalam persiapan menuju Ramadan 1441Hijrah yang bakal tiba.
 
“Ya Allah Yang Maha Penyayang! Kami memohon agar dengan rahmat dan perlindungan-Mu, negara kami ini dan seluruh rakyatnya dikekalkan dalam keamanan dan kesejahteraan. Tanamkanlah rasa rahmah dan kasih sayang antara kami, kekalkanlah perpaduan dalam kalangan kami. Semoga dengannya negara mendapat keberkatan, keredaan dan keampunan-Mu.”
 
 
Abg Mohd Shukri bin Abg Muis
Yang Dipertua 
Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Negeri Sarawak
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Read 388 times Last modified on Sunday, 05 April 2020 17:04

1 Comment

  • Comment Link Azhar Sunday, 05 April 2020 17:30 posted by Azhar

    Tahniah kpd barisan exco Ikram negeri Sarawak yg baru. Semoga terus ikhlas dan bersemangat menyumbang bakti, mentarbiah dan menyampaikan risalah rahmah ke seluruh negeri Sarawak. "Sekiranya kamu 'menolong' Allah (dgn menyampaikan risalahNya dan berjihad pada jalanNya), pasti Allah akan menolong kamu"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Sarawak

Pertubuhan IKRAM Malaysia
Negeri Sarawak,
Tingkat 2, Lot 3108-3113, Sublot 3,
Jalan Astana, 93050 Petra Jaya,
Sarawak, MALAYSIA.
No. Tel. / faks : 082-230 927
No. Tel. Setiausaha :
Dr. Noor Hisyam bin Noor Mohamed
(017-334 6405)
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd