wrapper

Berita Terkini

الخميس 15 جمادى الثانية 1442   |   Thursday 28 January 2021
RM1.1 Juta - Econsave Bersama MyCARE Johor Membangun Semula Sekolah Anak-anak Yatim As Soleh &
Johor Bahru, 5 Ogos 2016 - Sejumlah RM1.1juta telah berjaya dikumpul dan majlis khas penyerahan cek kepada Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) telah disampaikan di dalam satu majlis di Hotel M-Suite Johor
Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF)
KENYATAAN MEDIA Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor. 7 Ogos 2016 bersamaan 4 Zulkaedah 1437H Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF) Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)
Ihya Ramadan Kembara Ummah Meriah di Desaru
Kota Tinggi - 27 Mei. Telah berlangsung Program Ihya Ramadan Kembara Ummah di Desaru Utama Community Centre Kota Tinggi. Program tersebut adalah anjuran bersama MyCARE Johor, GEMA Johor dan KRT Zon 3 Taman Desaru Utama.
Mesyuarat Kerjasama IKRAM Johor dan Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Senai, 22 Jun 2016 - Saudara Ahmad Daniel Sharudin (PSU IKRAM Johor) dan Ustaz Mohd Hairozi Muhammad (Pengerusi JK Pembangunan Umat IKRAM Johor) telah menghadiri mesyuarat anjuran Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Monday, 16 May 2016 08:00

Perutusan Hari Murabbi dan Hari Pekerja IKRAM Musleh Johor 2016

Rate this item
(0 votes)

3 hassanhushin

Selamat Hari Murabbi/Guru dan Hari Pekerja kepada semua guru/ustaz/ustazah/staf sokongan khasnya di semua institusi pendidikan IKRAM Musleh(Pusat Pendidikan Hidayah, Rangkaian Tadika Iman ELC, Majlis Guru Ikram, SIH Niaga). Tidak ketinggalan juga kepada yang mengajar dan berkhidmat di sekolah harian, pejabat agensi pendidikan daerah/negeri, IPG dan universiti awam atau swasta.

Marilah kita sama-sama kekalkan keikhlasan dalam bekerja disamping terus menambahbaik amalan kerja/pengajaran dan pembelajaran dalam membina Generasi Rabbani ke arah membina Negara Rahmah yang diredhai Allah swt.

Alhamdulillah tahun 2016 merupakan kejayaan berganda kepada SRIH JB dan SMIH JB apabila berjaya memenangi Anugerah 5 Bintang Standard Kualiti Institusi Pendidikan Swasta(SKIPS) Kementerian Pendidikan Malaysia baru-baru ini. Kecemerlangan dalam akademik, kokurikulum, kemasyarakatan dan paling utama merasai dan menghayati pentarbiahan daripada para murabbi menjadi fokus utama kita. Terima kasih kepada ustaz Mohd Jelani Ramly selaku Ketua Eksekutif, Pendaftar/CFO Hj Mohd Hatta Husin, Pengetua Ustazah Fauziah Salam dan Guru Besar Ustazah Rohaida Ridzwan. yang bersama-sama memimpin Sekolah Islam Hidayah JB.

Begitu juga kita bersyukur dengan pembukaan cawangan SRIH Pasirris Babussalam, Batu Pahat yang menyambut Hari Murabbi yang pertama. Gurubesar pertamanya Ustazah Norhasidah Kosnin menjadi saksi kepada pembinaan generasi yang ingin dibina. Terima kasih puan.

Rangkaian Tadika Iman ELC juga berjaya menubuhkan Tadika Iman pada awal tahun 2016 di daerah Kluang. Kepada Puan Nailah Tang selaku Pengarah Urusan yang menggantikan Puan Mahayati Ibrahim setelah berkhidmat lama di Iman ELC sejak awal penubuhannya 28 tahun lalu. Mengurus dan memimpin 24 buah tadika dan taska di seluruh Johor DT dengan cemerlang merupakan kejayaan yang sangat dikagumi oleh semua pihak. Jazakallahukhairankathira kepada pimpinan BOD dan pengurusan yang tinggi iltizamnya.

Untuk sahabat-sahabat seperjuangan para ahli Lembaga Pemegang Amanah , Lembaga Pengelola PPH, Iman ELC, Ajk MGI, SIH Niaga dan ahli JK Pendidikan serta seluruh kepemimpinan Pertubuhan Ikram Negeri Johor, sama-sama kita ucapkan syukur dan terima kasih kepada para guru, murabbi dan staf yang menjadi obor generasi rabbani yang ditarbiah.

Kepada ibubapa/penjaga dan penderma yang baik hati, PIBG, rakan kongsi dan masyarakat luar , teruskan usaha memperkasa pendidikan Islam bersama-sama kami dalam apa sahaja kapasiti anda. Semoga Allah swt menerima amalan soleh kita.

Terima kasih para guru, staf dan murabbi.

Selamat Hari Murabbi IKRAM Musleh 2016
"Guru Pembina Negara Rahmah"

Hassan bin Hushin
Pengerusi
JK Pendidikan IKRAM Johor
Pengerusi LPH
16 Mei 2016
9 Syaaban 1437H

Read 2089 times Last modified on Monday, 16 May 2016 14:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Johor

Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor

No. 10-11 Jalan Pendidikan 3,
Taman Universiti,
81300 Skudai,
Johor

Tel: +607 521 1152 / +01112734566
Faks: +6075211613

Email: [email protected]
Web: http://ikram.org.my/v4/negeri/johor.html

DMC Firewall is a Joomla Security extension!