wrapper

Berita Terkini

الخميس 8 جمادى الثانية 1442   |   Thursday 21 January 2021
RM1.1 Juta - Econsave Bersama MyCARE Johor Membangun Semula Sekolah Anak-anak Yatim As Soleh &
Johor Bahru, 5 Ogos 2016 - Sejumlah RM1.1juta telah berjaya dikumpul dan majlis khas penyerahan cek kepada Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) telah disampaikan di dalam satu majlis di Hotel M-Suite Johor
Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF)
KENYATAAN MEDIA Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor. 7 Ogos 2016 bersamaan 4 Zulkaedah 1437H Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF) Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)
Ihya Ramadan Kembara Ummah Meriah di Desaru
Kota Tinggi - 27 Mei. Telah berlangsung Program Ihya Ramadan Kembara Ummah di Desaru Utama Community Centre Kota Tinggi. Program tersebut adalah anjuran bersama MyCARE Johor, GEMA Johor dan KRT Zon 3 Taman Desaru Utama.
Mesyuarat Kerjasama IKRAM Johor dan Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Senai, 22 Jun 2016 - Saudara Ahmad Daniel Sharudin (PSU IKRAM Johor) dan Ustaz Mohd Hairozi Muhammad (Pengerusi JK Pembangunan Umat IKRAM Johor) telah menghadiri mesyuarat anjuran Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Thursday, 12 May 2016 08:00

Lebih 200 hadiri MPN IKRAM Johor

Rate this item
(0 votes)

PONTIAN, 23 April 2016 - Lebih 200 orang perwakilan dan pemerhati menghadiri Majlis Perwakilan Negeri (MPN) Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor dekat sini pada hari ini.

Bertempat di Auditorium Sekolah Tinggi Cina Pei Chun, Pontian Besar, majlis dirasmikan oleh Yang Dipertua IKRAM Negeri Johor, Ust. Dr. Ajmain Safar mewakili Naib Presiden IKRAM, Ust. Burhanuddin Lukman yang tidak dapat hadir.

Dalam ucapan yang dibacakan Ust. Dr. Ajmain, Ust. Burhanuddin menegaskan kembali tentang misi dan visi IKRAM untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara rahmah yang menuntut setiap ahli IKRAM untuk melakukan penambahbaikan berterusan dalam setiap gerak kerja yang dilakukan. Beliau juga melaporkan perkembangan-perkembangan terkini dalam IKRAM dari sudut keahlian, kewangan serta perancangan strategik dan cabaran-cabaran yang bakal dihadapi ke arah mencapai misi dan visi yang digariskan.

Menurut perlembagaan IKRAM, MPN merupakan majlis yang berperanan memantau perlaksanaan dasar dan perancangan utama IKRAM pada peringkat negeri. Selain itu, MPN juga berfungsi sebagai medan pemilihan ahli-ahli Jawatankuasa Negeri (JKN) yang merupakan barisan kepimpinan IKRAM di peringkat negeri.
Dalam sesi pemilihan pada MPN kali ini, barisan kepimpinan berikut telah terpilih untuk memimpin perjalanan IKRAM Negeri Johor bagi sesi 2016-2018:

Yang Dipertua: Ust Dr Ajmain Safar
Timbalan Yang Dipertua:Hj Mokri Sabran
Ketua Wanita: Hjh Sabariah Manshor
Setiausaha: Hj Aminuddin Alias
Penolong Setiausaha: Ahmad Daniel Sharudin
Bendahari: Hj Abd Razak Jambari

Ahli-ahli Jawatankuasa:
1. Ust Mohamed Hairozi Mohamed
2. Dr Md Zin Kandar
3. Dr Mohamed Wijayanuddin Ali
4. Dr Zulkifli Khair
5. Dato Dr Norzam Darmin
6. Hj Hassan Hushin
7. Ramlee Mamat
8. Hj Zamani Md Zain

Pengerusi Tetap: Hj Yusuf Suratman
Timbalan Pengerusi Tetap: Dr Nordin Yahya
Pemeriksa Kira-kira 1: Hj Kusaini Kandar
Pemeriksa Kira2 2: Hj Zaidon Rais

Selain dari nama-nama yang terpilih di atas, tujuh lagi Ahli JKN akan dilantik dalam mesyuarat JKN.

mpn1

Dalam majlis yang sama, Ust. Dr. Ajmain menyampaikan kad nama IKRAM sebagai simbolik penyerahan tugas kepada semua Yang Dipertua IKRAM Daerah-daerah serta Ketua-ketua Wanita IKRAM Daerah sesi 2016-2018. Kad-kad nama berkenaan ditaja oleh Amani Printing.

Read 2568 times Last modified on Thursday, 12 May 2016 12:46

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Johor

Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor

No. 10-11 Jalan Pendidikan 3,
Taman Universiti,
81300 Skudai,
Johor

Tel: +607 521 1152 / +01112734566
Faks: +6075211613

Email: [email protected]
Web: http://ikram.org.my/v4/negeri/johor.html

Our website is protected by DMC Firewall!