wrapper

Berita Terkini

الأحد 31 جمادى الأولى 1441   |   Sunday 26 January 2020

KUALA LUMPUR - Ahli Jawatankuasa Pusat (JKP) IKRAM telah bertemu dengan Syeikh Prof Dr Ahmed al-Raissouni, Ketua Kesatuan Ulama Islam Sedunia semalam.

Pertemuan ini bertujuan mengeratkan hubungan silaturahim dan mahabbah antara IKRAM dan kesatuan tersebut serta saling bertukar pandangan sekitar perkembangan dunia Islam masa kini.

 

IKRAM turut berkongsi pandangan mengenai visi IKRAM untuk membangunkan Negara Rahmah di Malaysia sementara Syeikh al-Raissouni memberikan pandangan mengenai maqasid syariah dan aplikasinya di negara-negara Islam.

 

Mewakili JKP IKRAM, Presiden Dr Hj Mohd Parid Sheikh Ahmad melahirkan penghargaan kepada Syeikh al-Raissouni atas kesudian bertemu dan berkongsi pandangan dalam rangka lawatan dakwahnya di Malaysia.

Last modified on Wednesday, 08 January 2020

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd