wrapper

Berita Terkini

الجمعة 7 شوّال 1441   |   Friday 29 May 2020

SERI KEMBANGAN - Presiden Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Ustaz Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad menyeru kakitangannya agar turut melibatkan diri dalam pesta demokrasi yang diadakan lima tahun sekali iaitu dengan keluar mengundi bagi memilih wakil rakyat bagi negeri dan parlimen.

“Sekiranya kita benar-benar ingin melihat perubahan, jalannya ialah melalui penglibatan dalam pilihan raya agar natijah daripada penglibatan itu memungkinkan kita menyaksikan sesuatu yang diinginkan,” kata beliau di hadapan kira-kira 50 orang kakitangan ibu pejabat IKRAM, institusi dan agensinya dalam siri Amanat Presiden yang diadakan di Dewan Utama, Kompleks IKRAM, semalam.

Menurutnya, tugasan yang menanti sangat banyak.

“Jadi, kita perlu berbuat sesuatu untuk mengeluarkan negara ini daripada keadaan kemelut yang sedang melanda.”

Dalam perkembangan berkaitan, beliau berkata kekuasaan adalah satu amanah dan amanah itu adalah tanggungjawab yang perlu dipikul semua.

“Apa pun keputusan pilihan raya yang bakal kita ketahui pada 9 Mei nanti perlulah diterima,” kata Mohd Parid.

Pada waktu itu, tambahnya, hadapilah dengan sebaiknya kerana itulah cabaran yang menjadi pasang surut dalam sejaran politik tanah air.

“Penglibatan rakyat dalam pilihan raya ini adalah satu kewajipan yang tidak boleh diabaikan.”

Beliau menyarankan kepada semua agar mengusahakan perubahan di tanah air ini demi menghasilkan keputusan atau impak yang besar kepada negara, rakyat dan agama, umat serta masyarakat global.

“Menerusi perubahan ini, kita boleh mewujudkan satu keadaan baharu yang bersejarah dan punya matlamat yang jelas buat ummah di negara ini hingga ke peringkat antarabangsa.”

Namun, tegasnya, pendekatan yang perlu diguna pakai adalah pendekatan aman menerusi saluran demokrasi iaitu melalui penglibatan dalam pilihan raya umum ini.

Sebahagian kakitangan institusi dan agensi IKRAM seperti MyCARE, MUSLEH, Hidayah Centre, KIMB, dan IKRAM Health turut hadir dalam sesi Amanat Presiden kali ini.

Last modified on Thursday, 19 April 2018

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!