Print this page

SERI KEMBANGAN - Jawatankuasa i-FIT 2017 Ibu Pejabat IKRAM telah berjaya menganjurkan kempen derma darah dengan kerjasama Pusat Darah Negara yang berlangsung pada Rabu, 20 September lalu.

Kempen derma darah tersebut merupakan yang pertama kali diadakan bersempena kempen kesihatan i-FIT yang berlangsung sejak Mei lalu.

Dengan objektif untuk meningkatkan kesedaran dan tanggungjawab sosial warga ibu pejabat IKRAM terhadap masyarakat, ia berjaya menarik puluhan masyarakat setempat.

Calon-calon penderma pada mulanya diperiksa jenis darah dan tahap kesihatan mereka diperiksa serta direkodkan bagi mengesahkan kelayakan sebelum menderma. Selepas menderma, mereka dibekalkan dengan makanan dan ubat tambah darah

Menurut jawatankuasa penganjur, program tersebut berjaya mengumpulkan 40 penderma yang berlangsung dari pukul 10.00 pagi hingga 3.00 petang.

Selain itu, program ini juga menjadi tempat untuk menyuburkan silaturahim antara warga Ibu Pejabat IKRAM dengan jiran serta orang ramai yang terdiri daripada pelbagai kaum.

Dengan berlangsungnya program ini, ia diharapkan menjadi penyumbang untuk membantu Pusat Darah Negara membekalkan darah yang cukup untuk para pesakit yang memerlukan.

Last modified on Wednesday, 27 September 2017

1 Comment

Our website is protected by DMC Firewall!