wrapper

Berita Terkini

الإثنين 17 ذو الحجّة 1442   |   Monday 26 July 2021

SERI KEMBANGAN - Jawatankuasa i-FIT 2017 Ibu Pejabat IKRAM telah berjaya menganjurkan kempen derma darah dengan kerjasama Pusat Darah Negara yang berlangsung pada Rabu, 20 September lalu.

Kempen derma darah tersebut merupakan yang pertama kali diadakan bersempena kempen kesihatan i-FIT yang berlangsung sejak Mei lalu.

Dengan objektif untuk meningkatkan kesedaran dan tanggungjawab sosial warga ibu pejabat IKRAM terhadap masyarakat, ia berjaya menarik puluhan masyarakat setempat.

Calon-calon penderma pada mulanya diperiksa jenis darah dan tahap kesihatan mereka diperiksa serta direkodkan bagi mengesahkan kelayakan sebelum menderma. Selepas menderma, mereka dibekalkan dengan makanan dan ubat tambah darah

Menurut jawatankuasa penganjur, program tersebut berjaya mengumpulkan 40 penderma yang berlangsung dari pukul 10.00 pagi hingga 3.00 petang.

Selain itu, program ini juga menjadi tempat untuk menyuburkan silaturahim antara warga Ibu Pejabat IKRAM dengan jiran serta orang ramai yang terdiri daripada pelbagai kaum.

Dengan berlangsungnya program ini, ia diharapkan menjadi penyumbang untuk membantu Pusat Darah Negara membekalkan darah yang cukup untuk para pesakit yang memerlukan.

Last modified on Wednesday, 27 September 2017

Leave a comment

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!