wrapper

Berita Terkini

الجمعة 12 رمضان 1442   |   Friday 23 April 2021

BANTERAS 2021: Nyahkan rasuah!

 

SERI KEMBANGAN - Buat julung kalinya, IKRAMTeens dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Pertubuhan IKRAM Malaysia, Pekomik, IKRAM Muda Malaysia, Kumpulan Media Karangkraf, IKRAM Musleh, KRS Musleh menganjurkan Pertandingan Melukis Poster dan Komik sempena Kempen Banteras dan Tolak Rasuah (BANTERAS) 2021.

Read more...

ACCA: Dua pelajar Malaysia antara 10 terbaik dunia

SERI KEMBANGAN - Dua pelajar Malaysia telah mengharumkan nama negara apabila mereka berjaya menempatkan diri di antara 10 teratas dalam peperiksaan Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA).

Read more...

Sarawak kembali catat kes harian tertinggi

SERI KEMBANGAN - Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, angka kes positif baharu Covid-19 kembali meningkat kepada 2,195 hingga merekodkan lapan kematian pada Ahad. 

Read more...

Sedekah bantu dakwah, sokong mualaf

 

SERI KEMBANGAN - Hidayah Centre Foundation (HCF) buat ke sekian kalinya membuka ruang seluasnya kepada umat Islam menghulurkan bantuan dalam misi menyampaikan Islam kepada masyarakat majmuk dan menyantuni mereka yang memilih untuk bersama Islam.

Read more...

Program kutip puntung rokok bermula

 

SKUDAI - Program berkonsepkan aktiviti joging sambil mengutip puntung rokok, ‘National Virtual Plogging 2021: Jogging and Picking up Cigarette Butts' telah dilancarkan pada Selasa.

Read more...

Gegarkan dunia bersama 100 Juta Langkah Menentang Rasuah

SHAH ALAM - Program 'Malaysia 100 Juta Langkah Menentang Rasuah’ yang digerakkan syarikat penyedia teknologi sukan terkemuka, Checkpoint Spot Sdn Bhd dan Pasukan #Rasuah Busters dilancarkan pada Isnin.

Read more...

Negeri disaran ikut SOP pusat elak kekeliruan

SERI KEMBANGAN - Bagi menyeragamkan peraturan serta mengelakkan kekeliruan dalam kalangan rakyat di negeri-negeri, kerajaan di setiap negeri disaran untuk mengikuti prosedur operasi standard (SOP) yang dikeluarkan kerajaan Persekutuan.

Read more...

Buku karya KRS MUSLEH finalis Anugerah Buku Malaysia 2020

SERI KEMBANGAN - Buku yang bertajuk ‘Tunas Kadet Remaja Sekolah’ dan ‘Memanah Tradisional’ hasil karya panel penulis KRS MUSLEH telah diumumkan sebagai finalis Anugerah Buku Malaysia 2020 bagi kategori Buku Pendidikan Sekolah (Rendah & Menengah) dalam sesi undian pertama baru-baru ini.

Read more...

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd