wrapper

Berita Terkini

الإثنين 17 ذو الحجّة 1442   |   Monday 26 July 2021

Kenyataan Media
Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)
25 Julai 2021 / 16 Zulhijah 1442H

HIDUPKAN DEMOKRASI, SEGERAKAN SIDANG DEWAN RAKYAT YANG MEMBOLEHKAN AHLI-AHLI PARLIMEN BERBAHAS

“Benda baik apa salahnya?” Itu kata-kata biasa yang boleh kita jumpa dalam media sosial ataupun dengar dalam kalangan masyarakat kita.

Selaku aktivis jamaah dakwah, tarbiah dan kebajikan, kita telah diingatkan oleh almarhum Syeikh Mustafa Masyhur dalam kitabnya Zaadu ‘ala Thoriq (Bekalan Sepanjang Jalan) untuk sentiasa mencukupkan bekalan yang akan menjadi pemangkin kepada pergerakan kita yang serba panjang dan serba susah ini.

" Apa? Kes baru hari ini 13,215? Apalah gunanya kita lockdown tapi kilang masih beroperasi. Kasihan melihat frontliner, kes non-stop.”

“Malangnya kita ada pemimpin yang tak bijaksana ketika krisis melanda." 

SERI KEMBANGAN - Pendidikan Ikram Musleh Berhad (IKRAM Musleh), Gabungan Persatuan Pendidikan Islam Malaysia (GaPIM) dan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi meningkatkan kerjasama dalam Pendidikan Islam.

Thursday, 22 July 2021 13:08

Kelesuan pandemik: Siapa yang gagal?

Written by

Baru-baru ini tular video yang menunjukkan peningkatan trafik di tol Bentong menghala ke Pantai Timur menjelang Hari Raya Aidiladha.

Wednesday, 21 July 2021 17:37

Ibadah haji dalam norma baharu

Written by

Setiap tahun umat Islam yang terpilih menjadi tetamu Allah akan melaksanakan ibadah haji di Mekah, iaitu ziarah yang merupakan himpunan terbesar dari seantero dunia.

Heboh seminggu dua ini kisah yang berlaku antara seorang selebriti, figura kebajikan dan aktivis kemanusiaan di Gaza. Ia masih panas dan tidak mampu dilindungi kehangatannya dengan deraian air mata.

Dalam catatan sejarah dunia, ibadah korban bukanlah sesuatu ritual yang asing dan pelik bagi warga dunia.

SERI KEMBANGAN - Memandangkan keadaan Covid-19 yang semakin buruk di Malaysia, terutama di Lembah Klang, beberapa NGO telah memutuskan untuk membentuk satu gabungan masyarakat madani yang dinamakan Pelan Bertindak Rakyat (TINDAK!).

Page 1 of 227

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!