wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 19 ذو الحجّة 1440   |   Tuesday 20 August 2019
RM1.1 Juta - Econsave Bersama MyCARE Johor Membangun Semula Sekolah Anak-anak Yatim As Soleh &
Johor Bahru, 5 Ogos 2016 - Sejumlah RM1.1juta telah berjaya dikumpul dan majlis khas penyerahan cek kepada Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) telah disampaikan di dalam satu majlis di Hotel M-Suite Johor
Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF)
KENYATAAN MEDIA Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor. 7 Ogos 2016 bersamaan 4 Zulkaedah 1437H Tahniah – Pelancaran Yayasan Kanser Tunku Laksamana Johor (TLJCF) Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)
Ihya Ramadan Kembara Ummah Meriah di Desaru
Kota Tinggi - 27 Mei. Telah berlangsung Program Ihya Ramadan Kembara Ummah di Desaru Utama Community Centre Kota Tinggi. Program tersebut adalah anjuran bersama MyCARE Johor, GEMA Johor dan KRT Zon 3 Taman Desaru Utama.
Mesyuarat Kerjasama IKRAM Johor dan Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Senai, 22 Jun 2016 - Saudara Ahmad Daniel Sharudin (PSU IKRAM Johor) dan Ustaz Mohd Hairozi Muhammad (Pengerusi JK Pembangunan Umat IKRAM Johor) telah menghadiri mesyuarat anjuran Jemaah Malabar Muslim Negeri Johor
Wednesday, 08 October 2014 08:00

SRIH Johan Memanah Singapura 2014

Rate this item
(0 votes)

srih johan

SINGAPURA, 12 September 2014 - Pasukan memanah lelaki Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH) Johor Bahru menjadi johan kategori berpasukan dalam kejohanan memanah peringkat kebangsaan di Singapura, National Junior Archery Championship 2014 pada Sabtu 12 September lalu di Cedar Primary School. Pasukan SRIH dianggotai Adik Muhammad Irfan Farhan bin Ezaidin, Adik Muhammad bin Rosbi dan Adik Hazrel Idlan bin Hafizal. Lebih membanggakan, Irfan telah berjaya memecahkan rekod Singapura bawah 12 tahun setelah berjaya mengumpul 701 markah untuk dua pusingan untuk jarak 15 meter.

Irfan dinobatkan sebagai johan keseluruhan kategori lelaki 12 tahun sementara Muhammad memenangi tempat ke-3. Pada tahun ini, pasukan memanah lelaki SRIH turut memenangi kejohanan MSSD Johor Bahru dan MSSN Johor di mana srih johan2Muhammad Irfan Farhan dan Muhammad mewakili Johor di peringkat kebangsaan pada Mac lalu. Tidak kurang hebatnya, pasukan memanah Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) memenangi kejohanan memanah peringkat MSSD Johor Bahru dan MSSN Johor di mana Muhammad Arieff Haikal bin Ezaidin dan Muhammad Syahmi bin Shahron mewakili Johor dalam kejohanan MSSM peringkat kebangsaan pada Mac lalu.

SRIH dan SMIH juga mengungguli kejohanan memanah di peringkat daerah dan negeri pada tahun 2012 dan 2013. Tahniah kepada semua pasukan memanah SRIH, SMIH, jurulatih memanah Ustaz Ezaidin Norman dan juga warga Hidayah yang terlibat secara langsung atau tidak langsung atas kejayaan yang cemerlang dan membanggakan ini. Teruskan momentum kemenangan ini, insyaa-Allah.

Sumber:

1. http://bit.ly/1s7XCId
2. http://bit.ly/ZratbM

 

Read 1465 times Last modified on Thursday, 07 May 2015 20:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Johor

Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Negeri Johor

No. 10-11 Jalan Pendidikan 3,
Taman Universiti,
81300 Skudai,
Johor

Tel: +607 521 1152 / +01112734566
Faks: +6075211613

Email: [email protected]
Web: http://ikram.org.my/v4/negeri/johor.html

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd