wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 14 ذو القعدة 1440   |   Wednesday 17 July 2019


SHAH ALAM - Presiden Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM), Dr Mohd Parid Sheikh Ahmad menyeru ahli-ahli IKRAM supaya bersama-sama terlibat aktif dalam membantu membina Malaysia baharu.

“Lantaran itu, kita ikut serta memanfaatkan peluang-peluang yang terbuka untuk melakukan pembaikan perjalanan negara dan memperbaiki situasi kehidupan rakyat,” kata beliau dalam ucaptamanya sempena Perhimpunan Ahli Teras (PAT) IKRAM 2018 pada Sabtu lalu.

Tambahnya, ahli-ahli IKRAM juga perlu memastikan kewujudan kerajaan baru dengan imej pengurusan terbaik, yang pada akhirnya bertujuan membina negara Malaysia baharu yang lebih baik.

“Dalam tempoh-tempoh berikutnya, kita berazam dan beriltizam untuk sama-sama berusaha dan berjuang bagi membangunkan negara Malaysia ini sebagai sebuah negara rahmah mithali,” jelasnya kepada kira-kira 1,200 orang Ahli Teras yang hadir.

Tambahnya, bagi membangunkan negara, IKRAM perlu melalui proses rejuvenasi supaya terus berkembang maju, diperkuat dan dikembangkan keupayaan dan kemahiran dalam pembangunan ahli-ahlinya secara seimbang.

“Kita perlu mempersiapkan mereka dengan pelbagai pendedahan dan latihan yang akan memperkayakan keupayaan serta kemahiran yang akan memungkinkan mereka bergiat aktif membangunkan seluruh lapisan rakyat.”

Jelasnya, ahli-ahli IKRAM perlu dipersiapkan untuk menyumbang tenaga, idea dan pelbagai khidmat serta mampu menyediakan negara dengan sistem-sistem alternatif yang patuh syariah dan solusi-solusi yang dapat menyelesaikan permasalahan yang dihadapi masyarakat.

Dr Parid menyampaikan ucaptama yang bertajuk “Meneruskan Hala Tuju IKRAM: Peluang dan Cabaran” dalam perhimpunan yang menghimpunkan Ahli-ahli Teras IKRAM dari seluruh negara.

Dalam perhimpunan itu, seramai 41 orang Ahli Dewan Perwakilan Nasional (DPN) telah terpilih bagi sesi 2018-2022 di mana proses pemilihan telah diadakan secara ‘e-voting’ melalui komputer riba dan telefon pintar.

Last modified on Tuesday, 07 August 2018

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!