wrapper

Berita Terkini

الإثنين 8 ذو الحجّة 1439   |   Monday August 20 2018

PETALING JAYA - Program Cut & Cook 2017 anjuran Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dengan kerjasama IKRAMTeens Petaling Jaya telah berjaya diadakan pada 30 September 2017 di Kompleks Sukan MBPJ.

Dengan objektif untuk memahirkan remaja dengan tatacara sembelihan yang betul dan cara memasak yang baik serta memberi pendedahan semangat bekerja dalam kumpulan, program ini telah dihadiri seramai 42 orang peserta dan dibantu oleh 10 orang fasilitator IKRAMTeens.

Slot sembelihan telah dikendalikan oleh Ustaz Shahdan Idrus daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan dibantu oleh pegawai beliau, bermula dengan teori diikuti dengan praktikal sembelihan.

  

Para peserta juga meraih pengalaman baru dan berasa teruja untuk menyembelih ayam-ayam hidup yang disediakan oleh pihak penganjur.

Seterusnya slot pertandingan memasak pula telah dikendalikan oleh Chef Nor Azwan Arshad daripada Darul Ehsan Medical Centre (DEMC).

Pelbagai jenis masakan disediakan oleh para peserta yang dibahagikan mengikut kumpulan antaranya ayam gulai, ayam kurma, ayam rendang dan ayam merah.

  

Hadiah turut disediakan dalam pertandingan memasak tersebut. Peserta juga turut diterapkan dengan akhlak mulia dan ibadah dalam slot Tazkirah Zohor.

Semoga program ini mendapat impak yang baik selain kerjasama antara MBPJ dan IKRAM Petaling Jaya akan diteruskan pada masa akan datang bagi menyokong pelbagai aktiviti luaran kerohanian kepada remaja.

Last modified on Wednesday, 11 October 2017

Leave a comment

Iklan Penaja

    

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!