wrapper

Berita Terkini

الخميس 7 شوّال 1439   |   Thursday June 21 2018

SERI KEMBANGAN - Aqsa Syarif dengan kerjasama Palestinian Cultural Organisation Malaysia (PCOM) bakal membawakan imam-imam tarawih dari Palestin pada sepanjang bulan Ramadan nanti.

“Selain itu, imam-imam ini akan menyampaikan pengisian mengenai isu-isu Palestin,” demikian ujar Penyelaras Imam MyCARE, Wan Luqman Wan Yusof.

Menurutnya, program ini diadakan pada setiap tahun agar masyarakat merasai dekatnya mereka dengan rakyat Palestin melalui kehadiran imam-Imam ini.

“Memantapkan kempen kesedaran Palestin serta meningkatkan dan meluaskan kutipan untuk tabung dan projek Ramadan di Palestin oleh Aqsa Syarif, adalah antara objektifnya.”

Sehubungan dengan dengan itu, beliau mengajak masyarakat agar mengambil peluang bersama mendidik masyarakat mengetahui mengenai isu Palestin.

“Anda boleh menghubungi saya di talian 019-4815584 atau 03-89412341 untuk tempahan imam untuk masjid atau surau di tempat anda,” ujar Wan Luqman.

Dalam pada itu, program ini diwujudkan bagi memberi pendedahan serta peluang kepada imam-imam tersebut menyebarkan aktiviti Palestin dan mengetahui kehidupan harian di Malaysia.

Program yang telah bermula pada tahun 2012, kehadiran imam-imam Palestin ini menjadi satu tarikan kepada masyarakat untuk mengetahui lebih mendalam mengenai isu Palestin dan seramai 13 orang imam Palestin bakal memeriahkan Ramadan kali ini.

FB Imam Palestin

Last modified on Monday, 03 April 2017

Leave a comment

Iklan Penaja

  

 

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

Our website is protected by DMC Firewall!