wrapper

Berita Terkini

الإثنين 29 ربيع الأوّل 1439   |   Monday December 18 2017

Tajaan untuk anak yatim Iraq dibuka


SERI KEMBANGAN - MyCARE kini meluaskan lagi penajaan untuk membantu anak yatim di Iraq meneruskan kehidupan mereka akibat konflik dan peperangan.

Read more

Fokus boikot 5 syarikat sokong Israel - BDS Malaysia

KUALA LUMPUR - Rakyat Malaysia digesa untuk memboikot lima syarikat yang secara jelas menyokong Israel iaitu Caterpillar, Hyundai Heavy Industries (HHI), Hewlett Packard (HP), G4S dan Ahava.

Read more

Israel negara haram, apatah lagi ibu kotanya!

KUALA LUMPUR - “Israel itu sendiri negara haram, bagaimana negara haram diberikan sebuah ibu negara milik rakyat Palestin selama ini?” soal Pengerusi Humanitarian Care Malaysia (MyCARE), Prof. Madya Dr. Hafidzi Mohd Noor.

Read more

MoU jayakan HARMONI Mission 1.0 di Kemboja

 

SERI KEMBANGAN - Persatuan Belia Harmoni Malaysia (HARMONI) menandatangani perjanjian persefahaman (MoU) kerjasama bersama Humanitarian Care Malaysia (MyCARE), Khidmat Masyarakat IKRAM (i-Bantu), Yayasan Bunga Raya dan Pioneer Global Training and Development bagi menjayakan HARMONI Mission 1.0 di Kemboja.

Read more

Menguntum senyuman buat pelarian

BANGLADESH - Ikon Women’s Boat to Gaza (WBG), Dr. Fauziah Mohd Hasan dan Ann Wright telah menyertai misi kemanusiaan, Cox’s Bazar 3: Gifts of Smiles bermula pada 26 November sehingga 2 Disember 2017 di sini.

Read more

Banjir: Pusat Operasi i-Bantu di Kelantan diaktifkan

KOTA BHARU - Berikutan musibah banjir yang semakin buruk, Jawatankuasa Khidmat Masyarakat IKRAM, i-Bantu mula mengaktifkan Pusat Operasinya di Kelantan.

Read more

MIMO 2017: SRIH raih gangsa

BUKIT JALIL - Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH), Johor Bahru telah meraih gangsa dalam sebuah pertandingan matematik peringkat antarabangsa, The 4th Malaysia International Mathemathics Olympiad Competition (MIMO 2017).

Read more

Siswa Mesir bersihkan persekitaran Hayyu Sabiek

KAHERAH - Buat julung kalinya Kelab IKRAM Mesir dengan kerjasama HALUAN Siswa dan ABIM Mesir telah menganjurkan Ehtam Bina, sebuah program kemasyarakatan yang berbentuk kesukarelawanan pada 25 November lalu.

Read more

Iklan Penaja

  

 

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is a Joomla Security extension!