wrapper

Berita Terkini

الجمعة 26 شوّال 1438   |   Friday July 21 2017

Rai pasangan kembara berbasikal ke Mekah

KUALA LUMPUR - Sambutan Aidilfitri IKRAM Kawasan Batu pada tahun ini telah berlangsung semalam, sekaligus meraikan pasangan suami isteri yang baru pulang mengembara berbasikal dari Kuala Lumpur ke Mekah.

Read more

Teruja sambut tetamu pelbagai kaum

SERI KEMBANGAN - Warga kakitangan Ibu Pejabat IKRAM yang pertama kali turut serta dalam Majlis Ramah Mesra Sempena Aidilfitri 1438H pada tahun ini berasa teruja menyambut dan menyantuni tetamu daripada pelbagai kaum.

Read more

Majlis Ramah Mesra meriah, perkukuh kejiranan

SERI KEMBANGAN - Majlis Ramah Mesra Sempena Aidilfitri 1438H anjuran Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) dan Badan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) telah berlangsung dengan meriahnya pada Rabu, 12 Julai lalu.

Read more

Lindungi anak-anak, jangan sampai menangis tidak berlagu

SERI KEMBANGAN - Masyarakat diharapkan supaya lebih cakna terhadap perkembangan dan keselamatan anak-anak berikutan gejala pornografi yang amat membimbangkan.

Read more

Meskipun payah, teguh di jalan hidayah

"Macam mana kalau kita keluar esok, kita kemalangan? Itu antara pertanyaan yang menyebabkan hati tergerak untuk mempercepatkan syahadah."

Read more

Flashmob 'jenazah' sedarkan bahaya rokok, vape

PELABUHAN KLANG - Sekumpulan peserta Remaja Raikan Ramadan (3R) telah menzahirkan kreativiti mereka dengan melakukan flashmob mengusung 'jenazah' di bazar Ramadan bagi menyampaikan mesej tentang bahaya rokok dan vape.

Read more

30,000 terima manfaat di Gaza

GAZA - MyCARE sekali lagi berpeluang menyediakan lebih daripada 1,000 pek juadah berbuka untuk keluarga yang memerlukan setiap hari sepanjang bulan Ramadan lalu di bawah projek Dapur MyCARE.

Read more

Cuti paterniti sebulan: Usaha CIMB dipuji

SERI KEMBANGAN - Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) memuji dan mengucapkan tahniah atas usaha CIMB Bank Berhad yang memperkenalkan dasar baharu iaitu cuti paterniti berbayar selama sebulan (30 hari) kepada warga kerjanya.

Read more

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd