wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 17 صفر 1441   |   Wednesday 16 October 2019
Wednesday, 01 February 2017 08:00

Hari Keluarga IKRAM berlangsung ceria

Rate this item
(0 votes)

HULU LANGAT - Hari Keluarga Staf IKRAM Pusat dan Jawatankuasa Pusat (JKP) 2016 berlangsung ceria dan harmoni di Agrotek Garden Resort di sini pada Sabtu, 21 Januari lalu.

Hampir 100 orang peserta yang hadir termaasuk ahli keluarga masing-masing  untuk meraikan program tahunan ini dengan pelbagai aktiviti yang memeriahkan suasana.

Pendaftaran yang bermula seawal jam 11.30 pagi itu menyambut kehadiran peserta dengan sesi fotografi ahli keluarga dan mereka turut diberikan hadiah sejurus sampai di meja pendaftaran.

Melibatkan seluruh peringkat usia termasuk kanak-kanak, antara aktiviti yang diadakan ialah pertandingan masuk air dalam botol, kutip gula-gula terbanyak, pancing botol dan boling buah kelapa.

   

Ucapan Presiden IKRAM dan antara JKP dan staf IKRAM yang hadir

Dalam majlis makan malam, kumpulan yang memenangi bagi setiap pertandingan telah menerima hadiah yang disampaikan oleh Haji Nahar Md Nor, Setiausaha Agung IKRAM. Beberapa anugerah lain turut diadakan seperti Keluarga Terawal, Individu Terawal, Keluarga Sporting dan Pasangan Romantik.

“Kita harap supaya Allah SWT akan sentiasa memelihara kita, diikat dengan ikatan ukhwah yang utuh dan dibina dengan asas-asas persaudaraan Islam serta keikhlasan”, kata Dr. Mohd Parid Sheikh Ahmad, Presiden IKRAM yang menyampaikan amanat dalam majlis tersebut.

Tambahnya lagi, kumpulan yang kuat sangat diperlukan dalam keadaan sekarang untuk menjadikan kita memimpin manusia dan mengangkat Islam di tahap yang terbaik.

Hari Keluarga ini merupakan program yang diadakan pada setiap tahun anjuran IKRAM dan Badan Kakitangan Ibu Pejabat IKRAM (BAKIM) dengan objektif untuk merapatkan ukhuwah antara JKP IKRAM dan warga kerja IKRAM.

Read 1956 times Last modified on Wednesday, 01 February 2017 16:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: [email protected]
Pentadbiran: [email protected]
Keahlian: [email protected]
Kewangan: [email protected]

DMC Firewall is a Joomla Security extension!