wrapper

Berita Terkini

الإثنين 17 ربيع الثاني 1438   |   Monday January 16 2017

IKRAM lulus 4 Kawasan baharu

SERI KEMBANGAN - Empat Kawasan baharu Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) telah diluluskan penubuhannya oleh Jawatankuasa Pusat (JKP) IKRAM dalam mesyuaratnya pada 23 Disember 2016 dan 14 Januari 2017, demikian menurut Hj Nahar Md Nor, Setiausaha Agung IKRAM.

Read more

Konsep berbeza Kuliah Jumaat Wanita

SERI KEMBANGAN - Kuliah Jumaat Wanita bakal tampil dengan konsep berbeza pada tahun ini agar lebih sesuai dengan kemampuan penganjur dan keperluan para peserta yang hadir, menurut Cik Izzan Nasuha Amran, Pengarah Kuliyyah Uhibbuk Jumaat (KUJ).

Read more

Lindungi kanak-kanak, jangan diabaikan

SERI KEMBANGAN - Isu seorang kanak-kanak berusia tiga tahun, Adam yang ditinggalkan berseorangan oleh ibunya sendiri di Tampin dalam keadaan kegelapan dan persekitaran yang menyayat hati sekali lagi menggemparkan rakyat Malaysia. 

Read more

Dapatkan nasihat bukan tambah risiko

SERI KEMBANGAN - Aktiviti penjualan pil untuk menggugurkan kandungan sudah beberapa lama  berlegar dan  tersebar dalam media sosial begitu merisaukan.

Read more

IMPAK bantu ibu bapa dekat dengan anak-anak

KUALA LUMPUR - Teknik yang diketengahkan dalam program ‘Ibu Bapa Memastikan Peningkatan Akademik Anak’ (IMPAK) yang sedang dijalankan secara berkala mampu membantu para ibu bapa mendekatkan diri dengan anak-anak.

Read more

Sumbangan diperlukan untuk mangsa banjir

KOTA BHARU - Berikutan ujian banjir di Kelantan yang mengakibatkan jumlah penduduk yang berpindah meningkat hingga 13,000 orang, Jawatankuasa Khidmat Masyarakat IKRAM (i-Bantu) Negeri Kelantan merayu sumbangan orang ramai untuk membantu mangsa banjir.

Read more

Bahasa Jerman antara keunikan di SMUAAUK

HULU KLANG - Pengetua Sekolah Menengah Usahawan Al-Amin, Ulu Klang (SMUAAUK), Muallimah Wan Norsiah Wan Abdullah berkata, silibus yang ditawarkan di sekolah ini sama dengan Sekolah Menengah Al-Amin Gombak, cuma ada penambahan iaitu program usahawan.

Read more

Sekolah Menengah Usahawan pertama di Malaysia

HULU KLANG - Di Malaysia, belum wujud lagi sekolah yang mengguna pakai model usahawan sebagai nama, melainkan hanya terdapat sekolah yang menawarkan silibus usahawan iaitu bermula dari tingkatan empat.

Read more

Iklan Penaja

   small banner 01 small banner 01

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-melinfo@ikram.org.my


DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd