wrapper

Berita Terkini

الجمعة 29 شعبان 1438   |   Saturday May 27 2017

Murabbi penyambung sunnah anbia

 

SERI KEMBANGAN - "Menjadi murabbi adalah penyambung sunnah para anbia. Dengan tarbiah, kita membangunkan agama dalam diri ummah," kata Presiden IKRAM, Dr Hj Mohd Parid Sheikh Ahmad dalam ucapan perasmian Majlis Penutup Projek Murabbi Qudwah semalam di sini. 

Read more

Memperkasakan OKU dengan rahmah

 

BANGI - Seminar 'Di Sebalik Redha' yang bertemakan "Memperkasa OKU Dengan Rahmah" telah berlangsung pada Sabtu, 20 Mei lalu khusus untuk para peserta Orang Kelainan Upaya (OKU). 

Read more

Hi-Tea NGO perkasa program kemasyarakatan

 

KUANTAN - Buat julung kalinya, IKRAM Negeri Pahang telah menganjurkan Majlis Hi-Tea Tautan Ukhuwah NGO Kemasyarakatan dan Badan Sukarelawan Negeri Pahang pada 20 Mei 2017 di Hotel Cathayana di sini. 

Read more

Pesta Kaamatan patuh syariah diteruskan

 

KOTA KINABALU - Meskipun menerima pelbagai reaksi, Sambutan Tadau Kaamatan atau Pesta Kaamatan berlandaskan syarak di empat kawasan di Sabah telah berlangsung dengan harmoni dan akan diteruskan buat julung kalinya di peringkat negeri di Pesta Budaya Kundasang pada 20-21 Mei ini. 

Read more

Perkongsian pintar tingkatkan prestasi

PUSAT BANDAR MELAWATI - Dalam usaha meningkatkan prestasi kerja dan mengenal pasti keperluan media, Jabatan Penerangan dan Media IKRAM (IKRAMedia) telah mengunjungi pasukan media Hidayah Centre Foundation (HCF) dan i-Bantu semalam di sini. 

Read more

Bina budaya kerja mesra keluarga

KUALA LUMPUR - Dengan mengangkat tema ‘Ke Arah Budaya Kerja Mesra Keluarga’, Seminar Keseimbangan Hidup Berkerjaya telah berlangsung pada 13 Mei lalu bagi mendapatkan maklumat lebih tepat tentang isu-isu berkaitan perlaksanaan keseimbangan keluarga dan kerja. 

Read more

Bela al-Quds, MyCARE di pentas antarabangsa

ISTANBUL - Diiktiraf sebagai NGO Malaysia yang memberi sumbangan terbesar bagi membela al-Quds, Humanitarian Care Malaysia (MyCARE) diundang sebagai pembentang dalam International Forum on Al-Quds Waqfs di sini pada 9 Mei lalu. 

Read more

Perlu RM26 juta bina SRI Hira' Meru

SHAH ALAM - Sumbangan dana RM26 juta diperlukan sebagai kos pembinaan Sekolah Rendah Islam Hira’ (SRIH) di Meru menggantikan tapak sedia ada di Kampung Batu Belah, Klang. 

Read more

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-melinfo@ikram.org.my


Our website is protected by DMC Firewall!