wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 28 ذو الحجّة 1438   |   Wednesday September 20 2017

Impian membina hab kepimpinan


BIRMINGHAM - Ahli-ahli IKRAM United Kingdom & Eire (UKE) telah menyambut Hari Malaysia pada 16 September lalu secara tersendiri dengan mengikuti kursus latihan kepimpinan ‘Leadership Training & Induction Programme’ (LTIP 2017) di Birmingham.

Read more

Kongsi rahsia keluarga sakinah di Universiti Fatoni

PATANI - Ahli Dewan Perwakilan Nasional (DPN) IKRAM, Sr. Hj. Che Rahimi Samat dan Timbalan Yang Dipertua IKRAM Kelantan, Prof. Dr. Dinsuhaimi Sidek telah diundang untuk memberikan pengisian dalam Seminar Rahsia Pendidikan Keluarga Sakinah pada 16 September lalu di Universiti Fatoni di sini.

Read more

Komuniti Indonesia prihatin Rohingya


SERI KEMBANGAN - Komuniti rakyat Indonesia di Malaysia menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bersama MyCARE untuk bekerjasama dalam menjalankan program kesedaran dan kutipan dana bagi membantu etnik Rohingya.

Read more

Rokok kiddie pack 'umpan' remaja, kanak-kanak

BANDAR BARU BANGI - "Penjualan pek rokok 'kiddie pack' telah dikenal pasti dijadikan 'umpan' industri rokok untuk meluaskan pasaran produk mereka kepada kanak-kanak dan remaja," kata Dr. Mohd Afiq Mohd. Nor, Setiausaha Kehormat Persatuan Kesihatan IKRAM Malaysia (IKRAM Health).

Read more

Himpunan demi masa depan anak watan, bukan sebaliknya - Che Asmah

SERI KEMBANGAN - "Kami hadir untuk memperjuangkan masa depan anak watan agar anak-anak kita terdidik dengan adab mulia, tidak terpengaruh dengan politik toksik yang perlu dihentikan dan tidak diasuh dengan rasa kebencian apabila kita berbeza pendapat," tegas Datin Paduka Che Asmah Ibrahim, Ketua Wanita IKRAM.

Read more

Politik toksik: Jika tidak dibendung, menjadi barah


KUALA LUMPUR - Bagi menzahirkan rasa menentang kepincangan terhadap politik tanah air, Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) turut bersama menyertai himpunan “Wanita Bantah Politik Toksik” yang diadakan pada petang semalam di persekitaran Maju Junction di sini.

Read more

Salah faham makna jihad punca terlibat aktiviti keganasan

GOMBAK - “Salah faham yang ketara para belia khususnya yang beragama Islam tentang maksud jihad yang sebenar merupakan antara faktor utama yang menyumbang penglibatan besar belia dalam kegiatan keganasan,” ucap Presiden ASEAN Young Leaders Forum (AYLF) Malaysia, Dr. Nur Aisyah Zainordin.

Read more

Sokong himpunan "Wanita Bantah Politik Toksik"

SERI KEMBANGAN - Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia (Wanita IKRAM) hari ini menyambut baik himpunan aman "Wanita Bantah Politik Toksik" anjuran Wanita-Wanita Malaysia Prihatin daripada pelbagai kelompok dan kumpulan masyarakat pada Ahad ini, jam 5.00 petang di Vicinity Maju Junction, Kuala Lumpur.

Read more

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

Our website is protected by DMC Firewall!